Спецпроект для медиків Дніпра

Раніше ми писали про те, що в Дніпровському регіоні ситуація з вірусом кору як і раніше на піку уваги. Нагадаємо, що кір – це захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом і може зберігатися в повітрі до 2-х годин. Так як медичні працівники постійно контактують з пацієнтами, перебуваючи в особливій групі ризику-ОКП "Фармація", за підтримки незалежної лабораторії IQLab розробили спец проект для співробітників лікувальних установ.

Першими проявили ініціативу і пройшли лабораторне обстеження на наявність антитіл до кору понад 250 співробітників КУ Дитячої обласної клінічної лікарні, не покидаючи робоче місце, адже ми забезпечили виїзд медсестер для здійснення забору крові на дослідження.

 

Загальна кількість обстежених за спец проектом на сьогодні перевищує 1500 працівників таких установ, як: «Комунальне підприємство Дніпропетровська міська багатопрофільна клінічна лікарня №4; Клінічна лікарня №16; Дитяча Міська Клінічна Лікарня №2; Дніпропетровська міська поліклініка №2; Амбулаторія ДЦПМСД №1; Міська лікарня №9 (р. Кам'янське).

 

 

Медики своїм прикладом показують важливість даної діагностики, тим самим, вирощуючи культуру планових аналізів і ранньої діагностики.

Випадки захворювання на кір у щеплених-не виняток, це пов'язано з індивідуальною недостатньою виробленням антитіл у відповідь на вакцину, передбачити яку не можна. Тому отримавши результат аналізу на антитіла IgG до кору, - є відповідь на головне питання: "Чи потрібне щеплення?»

Сучасна медицина досягла великих успіхів, але хвороби, які можна запобігти за допомогою щеплень, як і раніше можуть бути дуже небезпечними, і щеплення-кращий спосіб профілактики, при негативному показнику антитіл IgG до кору.