Скільки потрібно пити води?

Яка кількість води мені пити? 

Вода-основоположна життя кожного.

Всі знають, що людина ніяк не проживе абсолютно без води більше чотирьох днів, а при втрати навіть 1% води в організмі - викликає спрагу. Рівень здоров'я, епідермісу, структура волосся, а також те як чувсствует себе людина в основному залежить від відсотка води в тілі.

Процентне співвідношення рідини всередині людини змінюється з віком. Наприклад, немовля на 90% складається з рідини. Правда з роками відсоток змінюється, до старості відсоток падає до 60%. На даному етапі розвитку, ми не можемо це зупинити або уникнути. Однак якщо ми будемо дотримуватися певної кількості рідини кожен день і підтримувати на належному рівні баланс води в організмі якомога довше, роблячи наше життя довше і зміцнюючи здоров'я.

При зневодненні тіло вилучає воду з різних клітин для підтримки функціонування основних процесів. У підсумку може статися збій у функціонуванні вже цих клітин. Кров стає густішою і рухається не так швидко, значить і кисень досягає клітин пізніше.

 Основні симптоми нестачі води в організмі:

- Спрага, сухість;
- Жовтий, темний колір сечі;
- Відшарування шкіри, тріщини на ній;
- Болі в області голови;
 - Відчуття недосипу;
 - Прискорення биття серця.

Так скільки ми повинні пити води кожен день?

Ви швидше за все чули, що потрібно пити близько 8-ми склянок в день, це не зовсім правильно. Щоб зрозуміти скільки води потрібно пити конкретно вам потрібно врахувати багато різних показників, такі як: вік, вага, фіз. навантаження протягом дня, погода на вулиці та інше

- Для потреб організму, дорослій людині потрібно близько 30 мл води на добу на кожен кілограм тіла. При вазі в 50 кг вам потрібно близько 1,5 літра, якщо 60 кг - 2 літри, 80 кг - 2,5 літра води в день.

Бережи себе і пий більше води, особливо в спеку ❤️